Duck Jibe

2010.06.07. 11:49

Ez a forduló hasonlóan indul a Power Jibe-hoz:

1. Fogjuk szélesen a boomot -amennyire tudjuk- és közelebb a hátsó feléhez, figyeljünk rá, hogy térdeink be legyenek hajlítva, testsúlyunkat minél lejjebre helyezve és jobban az első lábat terhelve mint a hátsót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Kezdjünk el leejteni -hogy elég sebességünk legyen-, akasszuk ki a trapézt és a hátsó lábunkkal lépjünk a két papucs közé, a deszka középvonalán túlra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Ezután kell beejtenünk a vitorlát, ami egy összetett művelet:

   3.1: Engedjük el az árbóc kezünkkel (logikusan az az árbóckéz, amelyik az árbóchoz van közelebb) a boomot és fogjunk a másik mögé, annyira a boom végéhez közel amennyire csak tudunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   3.2: Hagyjuk beesni a vitorlát a víz felőli oldalra, de vigyázzunk, ne érjen a vízhez!

   3.3: Engedjük el a boomom az eredetileg hátsó kezünkkel és ezzel egyidőben erőteljesen rántsuk magunk felé a vitorlát a másikkal, így az átkerül a túloldalunkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  3.4: A boomot a vitorla másik oldalán a szabad kezünkkel kapjuk el annyira elöl ahogy csak tudjuk, mivel az új haladási irányban ez lesz az árbóckezünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ezután már túlvagyunk a nehezén, csak folytatni kell lábból a kanyarodást, súlypontunkat alacsonyan tartva, ám switch-stance-ben állva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Lábainkat akkor cseréljük csak meg amikor már elértünk legalább félszélig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó gyakorlást és szelet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://windsurftricks.blog.hu/api/trackback/id/tr62062579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása